Het is best spannend als je de eerste keer deelneemt aan de bekerfinales. Het is een enorme drukte. Je voelt voor de wedstrijd de spanning, want iedereen komt om de felbegeerde TRIXXO-Cup te veroveren.

Maar hoe verloopt zo een wedstrijd?

Het wedstrijdgebeuren verloopt volgens een protocol.

Als het plein leeg is na de vorige wedstrijd, mag jouw team zich opwarmen voor de wedstrijd. Bij de opwarming is er muziek door de organisatie voorzien. Je neemt dus geen eigen speakers of geluidsboxen mee.

Vijf seconden voor de wedstrijd gaan de lichten uit, en gaat iedereen zich opstellen buiten centercourt. Haal dan nog even diep adem en geniet van dit onvergetelijke moment waarvoor jullie zo hard gewerkt hebben.

Eerst komt het A-team op (zie wedstrijdschema), vervolgens de scheidsrechters en tot slot het B-team.

Ieder team stelt zich in line-up op. Iedereen schraapt nog even de kelen, hapt naar lucht en zingt dan uit volle borst mee met het Limburgse volkslied.

De teams gaan naar het net, en schudden de hand met de tegenstanders en de scheidsrechters (“shake-hands”)

De spelers gaan vervolgens naar de bank. De scheidsrechters worden vermeld, en krijgen een warm applaus.

Speel je de wedstrijd op center courts dan zijn er ballenjongens en -meisjes voorzien. Zij komen als eerste het terrein opgelopen na de countdown. Dat is het enige verschil met het bovenstaande protocol.